Parcom Capital

DUIVEN, 7 februari 2019 – Parcom Capital en Robert van der Wallen hebben de intentie de aandelen NSM, specialist in de ontwikkeling, distributie en het vermarkten van non-food en near-food essentials, over te nemen van Capital A (voormalig ABN AMRO Participaties) en NPM Capital. H2 Equity Partners en het management breiden hun positie in de onderneming uit.

Het management van NSM en H2 Equity Partners zijn blij met de komst van de nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Wouter Meijerink, CEO NSM: “De combinatie van Parcom Capital en Robert van der Wallen biedt kennis, netwerk en kapitaal die bij uitstek van waarde zijn bij het realiseren van NSM’s groei ambitie voor verdere consolidatie in West Europa.” Gert Jan van der Hoeven, Managing Partner H2 Equity Partners: “In de afgelopen jaren zijn grote stappen gezet en hebben we veel gerealiseerd in de transformatie van ons bedrijf alsmede voor onze klanten. Ik kijk er naar uit om met dit succesvolle team, Parcom Capital en Robert van der Wallen door te ondernemen en een volgende fase van groei in te gaan”.

Parcom Capital is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingen in fases van duurzame groei of transformatie. Allard Jacobs, Managing Director: “Nedac Sorbo Mascot is een ambitieus bedrijf met een uitstekende positie in de non-food categorie bij vooraanstaande food en non-food retailers. Deze categorie is enorm in beweging en NSM heeft bewezen voor retailers met creatieve en renderende oplossingen te komen die de transformatie van deze categorie vormgeven.”

Parcom Capital is een Nederlandse investeringsmaatschappij die ondernemers en management teams helpt bij het realiseren van hun ambities. Sinds 1982 heeft Parcom deze bijdrage geleverd aan meer dan 80 (internationale) bedrijven. Veelal in gedeeld aandeelhouderschap en in samenwerking met de betrokken oprichters. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in TAF, Simpel, Jan Snel, GoodHabitz, Euroma, ConDoor, Viroclinics.

Nedac Sorbo Mascot heeft een omzet van circa € 250 mln en is gevestigd in Duiven (hoofdkantoor) & Hoorn (NL), Breendonk (BE), Bath & Leiston (UK) en Liederbach (DTL).

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM en gebruikelijke andere voorwaarden. De verwachting is dat de transactie in de komende maanden afgerond zal worden.