‘Albert Horn wenskaarten activiteit versterkt category specialisme van NSG’

Handels- en distributieorganisatie Nedac Sorbo Group (NSG) is voornemens de activa van branchegenoot Albert Horn GmbH over te nemen. Deze voorgenomen overname past in de strategie van Nedac Sorbo Group om zijn dienstverlening te verbreden, en zich te verdiepen tot de Duitse retail markt. Hierdoor kunnen zij het category specialisme in wenskaarten verder uit te bouwen. Uiterlijk 15 juni 2017 is de overname definitief, als alle voorwaarden zijn vervuld.

Wouter Meijerink, CEO van Nedac Sorbo Group; ”Het merk Albert Horn is een begrip in de wenskaartenmarkt van Duitsland en bestaat al meer dan 70 jaar. Daarnaast worden de assortimenten en ontwerpen van Albert Horn op het gebied van wenskaarten en geschenkpapier door klanten en consumenten in Duitsland hooggewaardeerd. Albert Horn heeft bovendien een uniek logistiek en dienstverleningsproces naar meer dan 5.000 winkels waardoor ze efficiënt alle winkels in heel Duitsland kunnen bedienen. De komende weken zullen we inventariseren hoe we de optimale synergie kunnen vinden door gebruik te maken van elkaars sterkten. Ik ga ervan uit dat hierdoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor alle markten die we bedienen.”

Herr Schmitt, Geschaftsfuhrer van Albert Horn, is zeer verheugd dat men erin is geslaagd om na een moeilijke en intensieve periode in Nedac Sorbo Group een nieuwe strategische partner te hebben gevonden. Hij is ervan overtuigd dat dit voor de toekomst van Albert Horn een cruciale keuze is om door te kunnen gaan met het investeren in een uniek merk wenskaarten met trendy designs en met een unieke dienstverlening.