De geschiedenis van Nedac Sorbo Mascot

1890 | Oprichting VERO Borstelfabriek

Vero

Vero staat voor traditie en kwaliteit. Al sinds 1890 zijn de oer-Hollandse bezems en borstels een begrip in de Nederlandse huishoudens. In ruim honderd jaar is dit merk geëvolueerd tot een breed merk voor de professionele schoonmaak, klusbedrijven en voor consumenten.

1899 | Oprichting Tala

Tala Factory

Het merk Tala kent een rijke en lange geschiedenis. In 1899 richtten Frederick Taylor en Thomas Law de fabriek Taylor Law & Co Ltd op. hier worden Victoriaanse keuken- en tuinhulpmiddelen van metaal geproduceerd. Nu, ruim honderd jaar later, worden de metalen Tala bakproducten zoals de maatbeker en de poederstrooier, nog altijd in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd.

1948 | Oprichting Albert Horn Sohne GmbH

Albert Horn Sohne GmbH

Het merk Albert Horn is een begrip in de wenskaartenmarkt van Duitsland en bestaat al meer dan 70 jaar. De assortimenten en ontwerpen van Albert Horn op het gebied van wenskaarten en geschenkpapier worden door klanten en consumenten in Duitsland hooggewaardeerd.

1962 | Nederlandse Agenturen Combinatie

Jacques.H.deJong

In 1962 startte de heer Jac. H. de Jong het bedrijf Nedac: de Nederlandse Agenturen Combinatie. Nedac b.v. fungeerde als verkoopkantoor voor een aantal fabrikanten van schoonmaakartikelen en andere huishoudelijke producten.

1967 | Een nieuw merk: Sorbo

Basis CMYK
Basis CMYK
Sorbo logo 2004 100mm

Om de schoonmaakartikelen meer als concept in de markt te zetten, werd in 1967 de merknaam Sorbo® gelanceerd, afgeleid van het woord “absorberen”. Onder dit merk werden de schoonmaakartikelen actief richting consumenten gecommuniceerd. De Sorbo-producten werden ook toen al voornamelijk via het supermarktkanaal aangeboden.

1970 | Oprichting Didden Distributie Maatschappij BV

Didden Distributie Maatschappij B.V. is opgericht door Kees en Ria Didden. De focus van het familiebedrijf ligt op de distributie van batterijen en Philips (gloei)lampen. Didden biedt services van opslag en logistieke leveringen tot winkelinrichting of full service merchandising. Vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch wordt de Nederlandse markt bediend. De vestiging in Dendermonde (B) bedient de Belgische en Luxemburgse markten.

Specialist in complexe assortimentsgroepen

Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot specialist in non-food door zich verder te specialiseren in voor de retail aantrekkelijke, maar complexe assortimentsgroepen. Nedac Sorbo ontwikkelde op die wijze zowel een merk als een distributiemethode die in de Benelux inmiddels een fenomeen genoemd mag worden.

1976 | Oprichting George East Housewares

1989 | Oprichting Mascot Europe

Mascot

Mascot Europe BV is opgericht in 1989 als voorraadhoudend importeur van schoonmaakartikelen. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid naar verschillende productgroepen, waaronder was- en reinigingsartikelen, huishoudelijk, persoonlijke verzorging, hobby- en knutselartikelen, gereedschap en doe-het-zelf, multimedia, rage- en actieartikelen.

In de loop der jaren heeft Mascot als bedrijf een positie op de Europese markt weten te verwerven als betrouwbare leverancier van grootwinkelbedrijven, supermarktketens, postorderbedrijven, homeshopping televisiezenders, standwerkers, zelfstandige winkeliers, grossiers en schoonmaakbedrijven.

2004 | Overname Vero Borstelfabriek

2005 | George East Housewares voegt zich bij Nedac Sorbo Group

Logo - BU GEH

2016 | Overname Didden Distributie Maatschappij BV

Op 14 november 2016 neemt Nedac Sorbo Group branchegenoot Didden Beheer B.V. over.

Deze overname past in de strategie van Nedac Sorbo Group om de leidende partner voor long tail service categorieën in de Benelux & UK te worden.

De kennis van Didden op het gebied van lampen, batterijen en wenskaarten is een welkome aanvulling op onze expertise. De gezamenlijke onderneming is hierdoor in staat nog beter in te spelen op de groeiende behoefte van onze klanten in het uitbesteden van de long tail non-food assortimenten in verschillende dienstverleningsvormen.

2017 | Overname Activiteiten Lexro

Als expert op het gebied van in/out-acties, spaaracties en loyaliteitsprogramma's brengt de firma Lexro nieuwe kennis in bij Nedac Sorbo Mascot. 

2017 | Overname Activiteiten Albert Horn

Nedac GmbH

Albert Horn heeft een uniek logistiek en dienstverleningsproces naar meer dan 5.000 winkels waardoor ze efficiënt alle winkels in heel Duitsland kunnen bedienen. 

Door de overname verbreed Nedac Sorbo Group haar dienstverlening naar de Duitse retail markt en wordt het category specialisme in wenskaarten verder uitgebouwd. 

2018 | Fusie Mascot Europe BV

Logo_Nedac_Sorbo_Mascot

Mascot Europe BV levert food- en non-food-consumentenproducten, waaronder was -en reinigingsartikelen, huishoudelijk, persoonlijke verzorging, hobby- en knutselartikelen, gereedschap en doe-het-zelf, multimedia, rage- en actieartikelen.

De fusie versterkt de commerciële expertise en categorie management van beide partijen. Daarnaast verwachten wij gezamenlijk beter te kunnen inspelen op de eisen en wensen van klanten op het gebied van duurzaamheid, opslag en distributievormen.

Mascot Europe BV en Nedac Sorbo Group vormen per 1 januari 2018 een gezamenlijke onderneming waarvan de holding verder gaat onder de naam Nedac Sorbo Mascot.

Service tot in de supermarkt

shutterstock_726385066

Om de logistieke complexiteit voor de klanten op te lossen, ontwikkelde De Jong het Service Merchandising systeem. Dit is weliswaar ontwikkeld naar het Amerikaanse model, maar toegespitst op de Nederlandse detailhandel. Tegenwoordig rijden er ruim 150 medewerkers op de weg in een Nedac Sorbo auto om de Nederlandse en Belgische schappen te vullen met onze producten.

Internationaal speelveld

AdobeStock_51214957 (1)

Van een Nederlands bedrijf is Nedac Sorbo Mascot intussen uitgegroeid tot een internationale speler. Ons magazijn en hoofdkantoor zijn gevestigd in Duiven, Nederland. Om onze activiteiten over de grenzen heen te ondersteunen, hebben we verkoopkantoren en distributiecentra in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland die onafhankelijk opereren.

Meer weten?

Neem contact op met één van onze accountmanagers. 

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws omtrent Nedac Sorbo Mascot in uw inbox

Copyright 2018 NEDAC SORBO MASCOT ©  All Rights Reserved